Ontwikkelingen Kupang / YASAP Kupang 2024

 

 

 

2024  juni     Deze drie jonge mensen zijn doorgestroomd vanaf de landbouwschool naar YASAP. Zij wonen en werken nu bij YASAP. Van links naar rechts:   Dai Elin, Josheph en Piter.

  • Elin Usboko, tweede kind(van 4 kinderen) uit een klein (katholiek) boeren gezin.
  • Piter Teme , kind uit gezin van vijf kinderen. Voor het schoolgeld op de landbouw school hielp Pak Niko de coördinator bij YASAP. Al een jaar van SMKS St.Pius te Bitauni af maar werd door de school voorgedragen om bij YASAP te komen helpen bij het organische landbouwproject.
  • Yoseph(Yos) uit gezin van 8 kinderen. Moeder al overleden en vader 70 jaar werkt nog steeds als kleine boer om de studie van de kinderen te betalen.
  • Deze jongeren komen alle drie uit de omgeving van Kefamenanu (meest Oostelijke stad op W-Timor). Zij hebben al een diploma van de landbouwschool SMKS St.Pius te Bitauni. Hun ouders waren nauwelijks in staat hun studie te betalen. Graag zouden ze doorleren maar dat gaat niet zonder hulp van derden. Doordat ze stage hebben gelopen bij YASAP weten ze nu  HOE je Organische Landbouw OP SUCCESVOLLE manier kunt uitvoeren. Zij helpen YASAP nu een jaar als  staflid met een klein salaris. Eventueel volgend jaar zouden ze verder mogen studeren in een organische landbouw programma aan een universiteit als blijkt dat ze daarvoor geschikt zijn.

Zij drieën zijn de eerste niet protestante kinderen bij YASAP. Wat aanvankelijk op een moeilijk samengaan van geloofsovertuigingen zou zijn, blijkt in de praktijk helemaal geen probleem! Dit programma zorgt dus op meedere vlakken voor een doorbraak.

______________________________________________

2024   mei    Maria aan het werk als verpleegkundige. Foto 3: als voorlichter voor gezondheidszorg. 

______________________________________________

2024 maart

Jasper heeft in december 2023 zijn bul gehaald. Geweldig!  Jasper van harte gefeliciteerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 yasapnederland@gmail.com

 Telefoon: 06-20 821 810

 

HOE STEUN IK YASAP >>

 

Iban banknummer:

NL88 RABO 0356150267

 

   

   PRIVACYBELEID >>

 

 

 JAARVERSLAGEN >>

 

> Financieel verslag 2023

> Jaarverslag YASAP 2023

 

  NIEUWSBRIEVEN >>

 

 

 > Website.YASAP Kupang

 

> Organische land-, tuinbouw

 

> Moringa Oleifera

  _______

 

WILDE GANZEN

________

 _________

 

logo kerk in actie

 


Copyright © 2024. All Rights Reserved.