Steun YASAP / Publieksacties

 

 

LEI Wageningen UR, Personeelsvereniging >

'De Peper' Oecumenische Gemeenschap >

EA Borgerschool. Basisschool >

 

 

2016  oktober  Busjesactie in de Bergsingelkerk in Rotterdam >

_________________________________________________________

LEI Wageningen UR, Personeelsvereniging

 

 

2016  6 maart  LEI Wageningen UR,  Personeelsvereniging   SPONSORLOOP

Negen Lopers van LEI (Landbouw Economisch Instituut, Wageningen Universiteit en Researchcentrum) liepen  in Den Haag een flink bedrag bijeen voor het studiefonds van YASAP.

 

 LEI WAGENINGEN UR >

 

 __________________________________________________________________

De Peper, Oecumenische Gemeenschap in Groningen

 

2016 eind maart Update: er is een heel mooi bedrag gecollecteerd voor het Studiefonds.

 

2016   februari    De Peper, Oecumenische Gemeenschap in Groningen.  De Peper, Groningen  >

 

2016   13 en 20 maart

De collecte is vandaag voor YASAP-Kupang (stichting Solidair met Kinderen en Vrouwen op West Timor). De Stichting is erkend door de Indonesische Republiek. Maar is nog niet geheel onafhankelijk van Nederlandse sponsoring. Hier wordt wel aan gewerkt, maar het gaat langzaam.

Wat wel gewoon doorgaat is dat er weer kinderen van YASAP voor hun eindexamen voortgezet onderwijs staan.

Sarah(17) bijvoorbeeld zit al vijf jaar op een school in Java en zit nu in haar laatste jaar van de middelbare school. Maria(18) doet eindexamen op de middelbare verpleegopleiding in Kupang. De kwaliteit van het onderwijs op Java is duidelijk beter dan op Timor . Sarah heeft zich dus al kunnen bewijzen op een school met een goed niveau. En dat is goed gelukt, zowel haar leerprestaties als ook haar aanpassingsvermogen in de andere “Javaanse” cultuur verliepen probleem loos. Daarom is het logisch dat zij haar opleiding vervolgt op Java. Er is gekozen voor een studie medicijnen aan de UKDW in Yogyakarta.

Maria gaat HBO verpleegkunde doen ook in Yogyakarta. Om de studies van beide meisjes te kunnen bekostigen is er in Nederland een studiefinancieringsfonds opgezet. De meisjes zullen samen op kamers gaan. Over vier jaar kunnen zij klaar zijn met hun opleidingen.

Doel is natuurlijk dat zij als goed opgeleid medisch kadar terug zullen keren naar Timor waar een schromelijk tekort aan goed opgeleid eigen Timorees medisch personeel is.  Vanuit Nederland en Amerika zijn al sponsorgelden overgemaakt naar het Studiefinancieringsfonds t.b.v. YASAP kinderen. Voor de normale routine kosten van het kindertehuis van YASAP op Timor hopen we dat het eigen Timoreese bestuur ook middelen gaat vinden. U kunt YASAP ook helpen deze medische studies voor jonge talentvolle Timoreese vrouwen mogelijk te maken door te doneren op rek.nr.: NL88RABO0356150267 met vermelding studiefonds. Zie ook: www.yasap.nl

 

2015   19 maart 'De Peper' (Oecumenische gemeenschap in Groningen)

In de Peper is gecollecteerd voor YASAP. Die collecte heeft € 667,53 opgebracht. Pepergasthuis bezoekers allen Hartelijk Dank, hiervoor!

Dat is heel mooi resultaat te meer ook omdat wij ( in Nederland) de aandacht willen vestigen op capaciteitsverbetering van de mensen die voor YASAP werken. En daarmee ook de kinderen/vrouwen, die onder hun verantwoordelijkheid vallen, uiteindelijk betere kansen te kunnen geven.

 

2015   8 en 19 maart  'Zondagsbrief':

' De collecte is vandaag voor YASAP-Kupang (stichting Solidair met Kinderen en Vrouwen op West Timor) die bezig is zich los te maken van Nederlandse sponsoring. Dit is althans de wens van het bestuur van YASAP-Nederland.   Na het opstarten van de organisatie en het verkrijgen van de wettelijke status in Indonesië is het nu de beurt aan het YASAP-Kupang bestuur de werkzaamheden van YASAP zo veel mogelijk zelf te financieren. Deze omslag zal niet gemakkelijk zijn, omdat de Indonesische overheid nog maar mondjesmaat Particulier Initiatief Stichtingen ondersteunt. Wel zijn ICCO en Wilde GANZEN ondertussen van mening dat wij vanuit het rijke Westen alleen nog met capaciteit trainingen van het eigen kader van een Stichting als YASAP, een land/organisatie kunnen helpen opbouwen. Dus bijvoorbeeld geen schooltjes meer bouwen maar de kwaliteit van het personeel ter plekke opkrikken. YASAP wil ook haar personeel in de gelegenheid stellen allereerst een “Fundraising Course” te laten volgen. Zodat YASAP-Kupang personeel krijgt dat de eigen organisatie duurzaam kan maken. U kunt YASAP helpen deze trainingen mogelijk te maken door bv. ook geld over te maken op rek.nr.: NL88RABO0356150267' .

 

_________________________________________________________________________________

EA Borgerschool Friesland

 

 2015,   9 februari

Beste kinderen van de E.A. Borgerschool.

Voor de komende weken gaan jullie weer geld inzamelen voor het Kindertehuis van YASAP op West-Timor. Je weet natuurlijk nog goed dat jullie in 2013 de Mikro krediet actie hebben gehad om een KOE voor het kindertehuis van YASAP te verdienen. Dat was een groot succes!

Hoe het verzorgen van de koe daar is gegaan hebben de kinderen van YASAP ons geschreven. De koe was nog klein toen ze hem kregen. En die hebben ze heel erg verwend en vertroeteld. De koe was heel mak en eigenlijk een huisdier voor de kinderen. Een koe loopt op Timor niet los rond dus moeten de mensen gras voor de koe gaan zoeken. Dat is niet gemakkelijk omdat er niet veel gras groeit en waar wat staat moet dat met een groot hakmes allemaal afgesneden worden. Tot je minstens 25 kg gras hebt want zoveel eet een koe wel per dag. En ook het water moet je in emmers naar de koe toe brengen, dat eerst uit de put omhoog gehaald moet worden. Dus een koe verzorgen is niet eenvoudig en ook zwaar werk waar de kinderen gelukkig niet alleen voor stonden. Na anderhalf jaar verzorging was de koe goed gegroeid en vetgemest zodat ze die in oktober 2014 konden verkopen. Van dat geld gaan ze binnenkort twee jonge koeien terug kopen. Ook hebben ze een visvijver gekregen waar ze vissen kweken. Kleine visjes voeren tot ze groot zijn is gemakkelijker en kun je ook goed verkopen of zelf opeten. En er zijn ook nog twee kleine varkentjes gekomen om op te fokken.

Al drie de activiteiten bij het Kindertehuis vinden de kinderen erg leuk. Ze helpen mee de dieren te verzorgen. Zo leren ze hoe je dat het beste kunt doen om dat later als ze groot zijn zelf ook te kunnen doen om iets bij te verdienen.

De kinderen schrijven verder dat ze op school het allemaal goed doen maar wel hard moeten werken en veel huiswerk krijgen. Soms hebben ze daar ook internet voor nodig maar dat is vaak wel lastig omdat hun computers harddisk problemen hebben. Er is maar één goed werkende laptop in het hele kindertehuis. Daarom zouden ze heel graag een paar nieuwe laptops willen kopen speciaal voor hun huiswerk. In hun vrije tijd lezen ze graag. Bij YASAP hebben ze een eigen nieuwe bibliotheek. Maar de meeste boeken die er staan hebben ze al een keer gelezen. Nieuwe boeken zouden dus ook heel welkom zijn.

Verder zijn er spelletjes zoals Rummikub en Yahtzee en sinds kort ook drie sjoelbakken. Daarmee spelen ze een kleine competitie. Wat ze minder doen dan Nederlandse kinderen is televisie kijken  want daarvoor moeten ze naar het huis waar Mama Marsa woont en die vind dat ze alleen in het weekend mogen kijken. Bijvoorbeeld naar DVD’s, die van Pippi Langkous vinden ze het allermooist! Door de week gaan de kinderen vroeg naar bed omdat ze al weer om 5 uur in ochtend opstaan.

Heel veel lieve groetjes van alle kinderen van het Kindertehuis “Ceria” betekent Blijdschap”

 

2013 mei     Lieve kinderen en personeel van de Dr. E.A.Borgerschool,     Graag wil ik jullie namens alle kinderen van YASAP  nogmaals ontzettend hartelijk bedanken voor jullie enorme inzet om een Koe voor het Kindertehuis op Timor te kunnen kopen.

Bij de afsluiting van het project hoorde ik hoe druk jullie zijn geweest met cakejes bakken, auto’s wassen, klusjes doen en tassen van de kleuters die gemaakt zijn en verkocht werden. Het resultaat van jullie ijverige inzet heeft een fantastische resultaat opgeleverd en is in tussen al zichtbaar in op het rijstveld van YASAP op de foto.  Kijk  hoe  de kinderen van het kindertehuis blij en trots naast ”jullie” Koe staan op de foto. Wat een geweldige prestatie van jullie allemaal, bedankt!!   Ook wil ik juf Doete bedanken en alle andere leerkrachten van de E.A. Borgerschool dat zij aan ns kindertehuis dachten om deze fantastische actie voor YASAP te houden!!

 

2013  april   Spaaractie koe haalt de krant in Joure >

 

2013  februari      Bij YASAP hebben de kinderen een eigen groentetuin en sawa (rijstveld). Daar verbouwen ze hun eigen groente en rijst voor het kindertehuis. Omdat  ze nu willen proberen geen kunstmest meer te gebruiken moeten ze elk seizoen zoveel mogelijk mest zien te vinden. Daar kan een koe voor zorgen!!! Maar een koe kan ook het vele gras vreten dat op de randen langs de sawa groeit. En misschien een kalfje krijgen!

Zo hopen de kinderen in het kindertehuis van YASAP met een koe een heleboel voordelen binnen te halen. Een koe kan de kinderen helpen hun eigen (levens)onderhoud mee op te bouwen.

 

 

 

 yasapnederland@gmail.com

 Telefoon: 06-20 821 810

 

HOE STEUN IK YASAP >>

 

Iban banknummer:

NL88 RABO 0356150267

 

   

   PRIVACYBELEID >>

 

 

 JAARVERSLAGEN >>

 

> Financieel verslag 2023

> Jaarverslag YASAP 2023

 

  NIEUWSBRIEVEN >>

 

 

 > Website.YASAP Kupang

 

> Organische land-, tuinbouw

 

> Moringa Oleifera

  _______

 

WILDE GANZEN

________

 _________

 

logo kerk in actie

 


Copyright © 2024. All Rights Reserved.