YASAP Nederland / Actueel

..

ACTUEEL  NEDERLAND

 

> Verslag van gasten die YASAP Kupang bezochten in de zomer van 2016

        > Bezoek Brecht aan YASAP Kupang (2017-01)

> Verslag bezoek aan Indonesie

> Brecht bezoekt Indonesie

> Bestuurswisseling

 

 

2018 januari      Reacties op de 25ste  Nieuwsbrief YASAP-Nederland.

Debby:

Mksh banyak ibu....kami juga punya kekurangan...kami terus berusaha untuk terus mendukung anak-anak yg ada di panti....Debby Riwu-Modok van het kindertehuis

Vertaald zegt Debby: dank u wel Ibu Brecht.. wij hebben ook onze tekortkomingen…maar wij blijven ons best doen om de kinderen die in het kindertehuis wonen zo goed mogelijk te steunen..

_______________________________________

Sieta van Bemmelen:

Bijzonder aardige nieuwsbrief! Leest lekker weg, en is qua inhoud open en eerlijk. Ja, de problemen zijn nog min of meer dezelfde gebleven, maar dat de kinderen die er nog zijn het goed doen, spat van de foto's af. En daar gaat het om. Ik hoop dat je meer openingen voor de toekomst zult vinden als je in Mei komt. Rond Kerst enzo heeft iedereen het vast veel te druk in Kupang om serieus zaken te bespreken. Marsa heeft me nog gebeld om me te feliciteren met mijn verjaardag en nieuw jaar te wensen. Erg lief van haar. Ik heb goede herinneringen aan mijn bezoek vorig jaar aan het kindertehuis en aan Kupang in het algemeen.  Houd moed en hierbij nog de beste wensen voor jou persoonlijk voor 2018!

Sieta van Bemmelen

___________________________________

Bedankt weer voor je wetenswaardige brief. Hoewel er wel wat zorgen zijn, wat betreft de toekomst van Yasap, zijn er gelukkig de positieve verhalen over de ontwikkelingen van de kinderen. Fijn, dat ze het allemaal zo goed doen.

Aetske van ’t Kruis

___________________________________

Ha de nijsbrief krigen, tige tank. Moai om efkes op 'e hichte te wêzen fan de ûntwikkelings by YASAP.

Renate Gerbrandy-Kuivenhoven

___________________________________

Cor van Zelst:   Een leuke nieuwsbrief!

Je vraag om een reactie op deze nieuwsbrief bracht mij na lezing tot de volgende punten:

  1. Er is een bestuurlijk probleem: visie en eisen op aanvulling en vervanging van personeel: Stef en Marsa
  2. Er is een geldprobleem: hoger salaris van de “moeder”, waarschijnlijk ook van de manager
  3. Er is een principeprobleem: wie betaalt de salarissen van de kinderjuffen? Antw: Yasap Nederland gezien de handhaving van de kwaliteit!
  1. Begeleidingsprobleem (niet vermeld): wie begeleidt de kinderen bij de keuze van de middelbare school en daarna?
  1. Is onderhoud van gebouwen en tuin / groentetuin geen probleem??
  2. Voortbestaan kindertehuis is een probleem? Te weinig of geen kinderen! Het is geen weeshuis!!

       Hebben algemene kindertehuizen überhaupt bestaansrecht?

  1. Vastgoedprobleem: wat moet hiermee gebeuren?
  2. Het stukje over vicarissen begrijp ik niet!

____________________________________

Bedankt voor de aanmelding voor de nieuwsbrief! Ben benieuwd, komt de brief elke maand uit? Krijg nu inderdaad vaker mailtjes van Venli! Ze komen nu ook heel rap, ik stuur een mail en eigenlijk de volgende dag alweer een nieuwe. Ik probeer zelf 1 keer per week een mail te sturen, dat red ik in principe wel!

Anna Ioana (penfriend Venli)

___________________________________

Hey Brecht, mooi om te lezen. En het blijft hetzelfde dus. Spannend wel. Ik zit erover te denken om in mei naar Indonesië te gaan. Denk je dat Maria dan op Java is? En zou ze een bezoekje leuk vinden? En iedereen op Timor? Gewoon een kort bezoekje.

Laura Gardien

___________________________________

Mooie informatieve nieuwsbrief, heb hem even snel gelezen. Kom net terug van een week huiswachten op het ABK-huis in Hall/Eerbeek. Dat brengt me meteen op het gebouw van Yasap. Zou er in de toekomst niet een soort Natuurvriendenhuis van gemaakt kunnen worden, waar mensen kunnen overnachten. Misschien niet realiseerbaar, maar dat kwam als eerste bij me op. Wat leuk, die mooie jurken van de meisjes, wat zijn Sela en Yennie groot geworden. Als ik die lieve snoetjes zie , zou ik zo weer mee willen.

An Bloemberg

___________________________________

Moeilijke opdracht Brecht, wij wensen je veel wijsheid .

Kees en Marijke Romkema.

___________________________________

Wat weer een mooi verslag over Yasap, tussen door lees ik toch wat moeilijkheden,om nieuwe mensen te vinden , het zal daar anders gaan als bij ons. leuk dat je in Mei weer wilt gaan, even met eigen ogen kijken!! Je bent er lekker druk mee, succes hoor, als er extra geld moet komen, dan even berichten, maar dat doet Willy. tot ziens  

INA Geertsema

__________________________________

Dank voor uw nieuwsbrief. het email adres van de scriba is inderdaad veranderd. In de cc vindt u het nieuwe adres.

Froukje de Hoop Predikant Protestantse gem. Jutryp-Hommerts.

___________________________________

Allereerst wens ik jou en jullie een mooi prachtig en krachtig 2018 met mooie prettige ontwikkelingen en gebeurtenissen. Mooie nieuwsbrief opnieuw. Ik maak er heel veel uit op omtrent de ontwikkelingen, en vooral het moeizame verloop daarvan. Dat laatste komt denk ik vooral vanwege wat ik toch al weet. Een bezoek aan het noorden van NL staat nog steeds op mijn lijstje en ik zal dan ook zeker jou bellen om te kijken of we kunnen afspreken

Gesuino Poddighe

_____________________________________

Hij is mooi geworden, Brecht. Die foto’s zijn leuk en maken hem heel aantrekkelijk.

Paulien Andriessen

_____________________________________

Mooie brief Brecht.  Zeker na je verhaal in de werkgroep maakte ik me wel zorgen; ook om jou. Het is toch ‘ je kindje’. en de toekomst ervan is niet rooskleurig. In de nieuwsbrief deel je je zorgen maar de toon is niet klagerig. Sterkte met je missie in mei. Ik/we blijven graag op de hoogte; altijd bereid tot luisteren en meedenken.

Betty de Groot

______________________________________

Veel bewondering voor jou en voor je bestuur. Ik heb een beslist aardige ‘postcard’, met vele kleuren. Zal ik die naar Timor sturen? Wat is het goede adres plus naam op de enveloppe? Kan ik mijn adres op de achterkant schrijven? Kan ik wat in het Engels erin schrijven? Een goed jaar, ook voor jou en je kinderen plus leiding in Timor.

Peter Vernooij

__________________________________

Via de scriba van de Ontmoetingskerk in Wilnis kreeg ik je verzoek. Het gewijzigde emailadres zie je in de adresbalk. Bij dezen meld ik me af voor de nieuwsbrief, want ik krijg jaarlijks een update ter plekke. Ik wens je het allerbeste toe voor dit nieuwe jaar.

Gerda Jongsma

______________________________________

______________________________________

2017  2 juli    Cornelia Middelkoop viert haar 90ste verjaardag. Het YASAPbestuur heeft voor haar een fotoboekje samengesteld van de kinderen en het kindertehuis op TIMOR.

Fotoboekje >

Hieronder een paar foto's van vroeger toen Cornelia op Tiomor was.

______________________________________

2017  26 april Lintje

Een dag voor Koningsdag is het traditioneel Lintjesregen.

Onze webmaster Alie kreeg dit jaar ook een lintje. Lees verder in PDF >

______________________________________

2017  januari   Bezoek Brecht aan YASAP Kupang.

Kerst en Oud & Nieuw Vieren bij YASAP afgelopen jaar leek me een goed idee en dat was het ook zeker. Naast de vakantie was het volgens mij nodig een nog eens een goed face-to-face gesprek te hebben met Stef, de kleuterleidsters, Marsa en Mery Kolimon. En dat is gelukt we hebben erg openhartig gesproken en ook stappen gezet in zaken die lange tijd niet helder waren en daardoor ook.. Lees verder >

Lees ook >

 

 

_______________________________________

2016 juli   Verslag Brecht bezoek aan Indonesie met twee verschillende reisgroepen.

 

Na een jaar (2015) zonder persoonlijk bezoek aan YASAP ben ik nu net weer terug van een reis als reisleider van een Wederzijds groep(voor derde keer) en een Volksuniversiteit groep uit Groningen (voor de eerste keer). Met Timor en Sumba als vakantiebestemming en het kindertehuis van YASAP functioneerde als thuisbasis/gasthuis voor onze rondreizen. Gezien de activiteiten die ondernomen zijn, kun je deze reis best tot de “ongewone/bijzondere” vakantiebestemmingen rekenen van Nederlandse toeristen aan Indonesië.

 

Wederzijds reizen zijn “ontmoetingsreizen” en er is volop kans geweest de echte NTT-ers (mensen van Timor en Sumba) te ontmoeten en hun leven en werk van dichtbij mee te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld weefvrouwen ontmoet, die een zeer speciale rol vervullen in het leven van de bergbevolking op Timor en dankzij hun wevende protest zelfs een grootscheepse marmerexpoitatie wisten stop te zetten (bergen zien ze als hun botten, de bossen als hun haar, water als hun bloed en de aarde als hun vlees) Wie hun leefomgeving aantast doet dus een aanslag op hun leven, is een folosofie. We hebben Mensen ontmoet op Sumba die de traditie van de bruidsschat nog steeds in ere houden, waardoor problemen als kinderhandel en zelfs orgaan handel voorkomen. Een organisatie ontmoet (op Timor) die de doodgezwegen communisten vervolging in 1965 in heel Indonesië nu eindelijk mondjesmaat ter sprake brengt. Voor al deze kwesties zijn (particuliere)organisaties en gedreven mensen actief die vaak de nog traditioneel levende en denkende mensen proberen alternatieve te bieden (vaak d.m.v. voorlichting en onderwijs) om hun eigen situatie in een nieuw perspectief te plaatsen. Lees voor meer informatie het reisverslag van de Wederzijdsgroep op www.wederzijds.org

   Verslag van de Wederzijdsreisgroep >

 

De tweede groep reizigers van de Volksuniversiteitsgroep uit Groningen, hebben dezelfde projecten/groepen en bestemmingen bezocht als groep 1. Met de mogelijkheid de opgedane kennis van het “Bahasa Indonesia cursus” in praktijk te brengen. Deze reis is voor hen een uitgelezen kans geweest de alledaagse omgangstaal met bijvoorbeeld de kinderen bij YASAP in het kindertehuis, en verder met iedereen die ze onderweg tegenkwamen te oefenen. Want echt “Ontmoeten” is behalve horen over hun leefomstandigheden en luisteren naar hun verhalen ook “Praten met” hen en samen met hen te verblijven onder één dak, samen eten, samen zingen of een spelletje volleybal en de grote klapper sjoelen in drie groepen, maar ook genieten van zon en zee en de prachtige natuur wat meestal nog ongerept en ruig voorkomt in dit deel van Indonesië.

Voor de YASAP sponsoren is het goed om te weten dat alle gasten een positieve indruk hebben gekregen van het kindertehuis van YASAP. Met name de goede sfeer in het kindertehuis valt velen op, vrolijke en lieve kinderen, een staf die er enkel voor de kinderen is, het eten dat altijd lekker en gezond is, de hygiëne in het gastenhuis en in en rondom het kindertehuis is schoon en verzorgd. Vaak hoorden we na een vermoeiend uitstapje héérlijk dat je hier weer kunt relaxen, het voelt als thuiskomen!

Voor een verslag over YASAP Kupang zie onder Ontwikkelingen YASAP Kupang >

 

____________________________________

2016 mei   Brecht bezoekt Indonesie

Brecht gaat 10 mei voor 8 weken naar Indonesie als reisleider van twee verschillende groepen. Deze reisgroepen zijn van WEDERZIJDS.

Tijdens de reis zal ook YASAP in Kupang worden bezocht.

Brecht zal zelf een bezoek brengen aan Sara en Venly op Java.

 

 

_______________________________________

 2016 februari      Bestuurswisseling YASAP Nederland

 December 2015 zou Laura als nioeuwe secretaris toetreden tot het bestuur van YASAP Nederland. Vanwege drukke omstandigheden heeft zij zich terug moeten trekken.

 Nu heeft Roel van der Steen zich beschikbaar kunnen stellen. Roel heel erg bedankt, we zijn blij met jouw versterking.

 

Willy heeft haar secretariswerkzaamheden overgedragen aan Roel. Penninmeester Johan moest vanwege gezondheidsomstandigheden stoppen. Het is heel mooi dat Willy bereid is om het penningmeesterschap op zich te nemen. Willy bedankt. Brecht blijft voorzitter.

Samenstelling bestuur YASAP Nederland >

 

 

 yasapnederland@gmail.com

 Telefoon: 06-20 821 810

 

HOE STEUN IK YASAP >>

 

Iban banknummer:

NL88 RABO 0356150267

 

   

   PRIVACYBELEID >>

 

 

 JAARVERSLAGEN >>

 

> Financieel verslag 2023

> Jaarverslag YASAP 2023

 

  NIEUWSBRIEVEN >>

 

 

 > Website.YASAP Kupang

 

> Organische land-, tuinbouw

 

> Moringa Oleifera

  _______

 

WILDE GANZEN

________

 _________

 

logo kerk in actie

 


Copyright © 2024. All Rights Reserved.